Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2025

Καινοτόμες εφαρμογές ΤΝ από την ΚτΠ

Ο κ. Ασθενίδης τόνισε σχετικά: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη ως εργαλείο στα χέρια του ανθρώπου και όχι ως αυτοσκοπός μπορεί και συντελεί στην επίτευξη του στόχου του ψηφιακού μετασχηματισμού, ο οποίος είναι να ζούμε σε ένα αποτελεσματικό ψηφιακό κράτος που εξελίσσεται και συμβάλλει σε μια άνετη καθημερινότητα για τους πολίτες».


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το mAigov, ο πρώτος «Ψηφιακός Βοηθός» του Ελληνικού Δημοσίου. Πρόκειται για ένα bot που παρέχει εξατομικευμένες απαντήσεις σε ερωτήσεις πολιτών σχετικά με θέματα Δημόσιας Διοίκησης. Από την έναρξη της λειτουργίας του, έχει απαντήσει σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια ερωτήματα, αναδεικνύοντας την αξία του στη μείωση της ταλαιπωρίας και την αποφυγή λανθασμένης πληροφόρησης. Στην ίδια λογική, η ΚτΠ υλοποίησε σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού το mAiGreece, έναν εξατομικευμένο ταξιδιωτικό οδηγό για την Ελλάδα, αξιοποιώντας τεχνολογίες ΤΝ.


Επιπλέον, η Κοινωνία της Πληροφορίας έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την προώθηση της ψηφιακής ανάπτυξης και την ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών, όπως:

Ανάπτυξη εργαλείων ΤΝ Ψηφιακής Υγείας για τη διάγνωση και παρακολούθηση ασθενειών.

Εφαρμογές μηχανικής μάθησης που ενισχύουν την ακρίβεια στις ιατρικές εξετάσεις και παρέχουν εξατομικευμένες θεραπευτικές λύσεις.

Δημιουργία “έξυπνων” υπηρεσιών σε smart cities, όπως συστήματα διαχείρισης κυκλοφορίας και έξυπνος φωτισμός, βασισμένα στην ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο μέσω αλγορίθμων ΤΝ.

 









Νέα αξιολόγηση της JP Morgan για την μετοχή του ΟΤΕ. Ένα «σκαλί» κάτω λόγω ΔΕΗ

Η J.P. Morgan και ο αναλυτής Ajay Soni εκτιμούν ότι η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών αλλάζει, καθώς η είσοδος της ΔΕΗ στην αγορά λιανικής υπ...